Тиквен пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
3/4 чаша натрошени вафли
1/2 чаша ситно нарязани орехи
1/4 чаша кафява захар
3 супени лъжици масло или маргарин
За пълнежа:
3 пакета (250 г) крема сирене, меко
1/2 чаша кафява захар
1/2 чаша захар на пясък
3 яйца
1 1/2 чаши (375 мл) консерва тиква
1 1/2 ч. л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. джинджифил
2 супени лъжици мляко
1 супена лъжица царевично нишесте
На блата: смесете съставките. Притиснете здраво върху дъното и стените на разглабяща се форма за торта и оставете в хладилника.
На плънката: В голяма купа, като се използва електрически миксер, разбийте крема сиренето и захарта до гладкост. Прибавете яйцата, едно по едно, докато се смесят. Прибавете тиквата, подправките, млякото и царевичното нишесте и разбийте докато се смесят. Изсипете в приготвения блат. Печете на 180С за 50 - 55 минути или докато центърът се стегне. Извадете от формата, като прокарате нож около стените на съда. Охлажда се на стайна температура. След това оставете в хладилника за през нощта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ