Регистрация

Тиквен пай

Автор:
яна маринова
|
Дата:
02 May
|
Видяна:
533
Оцени рецептата

За блата:

3/4 чаша натрошени вафли

1/2 чаша ситно нарязани орехи

1/4 чаша кафява захар

3 супени лъжици масло или маргарин

За пълнежа:

3 пакета (250 г) крема сирене, меко

1/2 чаша кафява захар

1/2 чаша захар на пясък

3 яйца

1 1/2 чаши (375 мл) консерва тиква

1 1/2 ч. л. канела

1/2 ч.л. индийско орехче

1/2 ч.л. джинджифил

2 супени лъжици мляко

1 супена лъжица царевично нишесте

 

На блата: смесете съставките. Притиснете здраво върху дъното и стените на разглабяща се форма за торта и оставете в хладилника.

На плънката: В голяма купа, като се използва електрически миксер, разбийте крема сиренето и захарта до гладкост. Прибавете яйцата, едно по едно, докато се смесят. Прибавете тиквата, подправките, млякото и царевичното нишесте и разбийте докато се смесят. Изсипете в приготвения блат. Печете на 180С за 50 - 55 минути или докато центърът се стегне. Извадете от формата, като прокарате нож около стените на съда. Охлажда се на стайна температура. След това оставете в хладилника за през нощта.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта