Темпе на скара с червен лук и патладжан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 питки темпе
6 филийки червен лук
2 малки патладжана, нарязани на тънки кръгчета
Зехтин
12 филийки пълнозърнест хляб
1 глава рукола
За маринатата с червен винен оцет:
1/4 ч червено вино
4 с.л. зехтин
2 големи скилидки чесън, нарязан на филийки
1 с.л. листа розмарин или
1 ч.л. сушен розмарин
1/4 ч.л. семена див копър
Едро смлян черен пипер
За сладката лимонена майонеза:
1/2 ч майонеза
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. дижонска горчица
1 ч.л. мед
1 скилидка чесън, наситнен и счукан на паста
Сол
Прясно смлян черен пипер
Смесете всички съставки за маринатата с червен винен оцет: Нарежете питките темпе наполовина напречно, а след това нарежете внимателно на филийки всяка половина хоризонтално. Мариновайте при стайна температура за 1 час или по-дълго в хладилника. Смесете всички съставки за сладката лимонена майонеза и оставете в хладилника. Намажете филийките патладжан със зехтин. Изпечете ги на грил за 10 мин. от всяка страна, а темпето за 8 мин. от всяка страна, докато покафенеят добре. Препечете и филийките хляб. Подредете зеленчуците и темпето върху филийките пълнозърнест препечен хляб, намазани с лимонена майонеза и застлани с няколко стръка прясна рукола. Добавете сол и черен пипер на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ