Печено пиле по малайзийски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 кг пиле
1 ч.л. сол
1 ч масло
1 ч.л. паста от сушени скариди
4 бр. лук шалот, нарязан
3 скилидки чесън, счукан
3 люти чушки, червени, пресни
2 с.л. масло
2 1/3 ч кокосово мляко
2 дафинови листа
1 стрък лимонова трева
1 с.л. сок от лайм
1 люта чушка, червена
Почистете от семената и накъсайте лютите чушки. Счукайте лимоновата трева. Разполовете пилето. Измийте и подсушете. Натъркайте със сол и масло. Изпечете върху горещи въглени около 10-15 минути от всяка страна, до готовност. Нарежете пилето на хапки. Увийте пастата от скариди във фолио и изпечете от всяка страна на умерен огън около 2 минути. Счукайте в саханче шалота, чесъна, лютите чушки и препечената паста от скариди. Загрейте олиото в тиган. Добавете пастата и пържете на умерен огън, като разбърквате, за около 4-5 минути, като внимавате да не изгори. Добавете кокосовото мляко постепенно, като разбърквате след всяко добавяне. Добавете дафиновите листа и лимоновата трева. Оставете да заври. Оставете на слаб огън за 5 минути, така че вкусовете да се обединят. Добавете лимоновия сок. Разбъркайте. Сложете готовите пилешки хапки и ги стоплете в соса. Гарнира се с накъсано чили. Сервирайте с ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ