Регистрация

Тексаски кейк с маково семе

Автор:
lazova
|
Дата:
07 May
|
Видяна:
735
Оцени рецептата

1/2 чаша маргарин, рапично или царевично олио

1 1/2 чаши захар

1/2 чаша мляко

350 г маково семе

1/2 чаша яйчен заместител, течен

2 чаена лъжичка ванилия

1 чаша заквасена сметана, обезмаслена

2 1/2 чаша брашно

1 чаена лъжичка сода за хляб

1 чаена лъжичка сол

4 белтъка

пудра захар, за поръсване

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Напръскайте формичка за кекс с незалепващ спрей. В голяма купа, разбийте маргарина и захарта с електрически миксер. Добавете мътеницата, маковото семе, яйчения заместител, ванилията и сметаната. Разбийте до смесване. Добавете брашното, содата и солта и се разбърква с лъжица, докато се комбинират. В отделна купа, разбийте белтъците на сняг. Добавете ги в тестото. Изсипете сместа в подготвената тава и се разстила равномерно.

Пече се в предварително загрята фурна за около 1 час и 10 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се в тавата за 10 минути, след това извадете върху решетка да се охлади. Поръсете с пудра захар, ако е необходимо.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта