Тарталети с конфитюр
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч захар
1/2 ч растителна мазнина
2 яйца
2 1/2 ч брашно
2 ч.л. бакпулвер
За пълнежа:
Конфитюр по избор
За намазване:
1 белтък
1 с.л. мляко
захар за поръсване
Разбийте на крем захарта и мазнината. Разбийте яйцата, след което се разбъркват с брашното и бакпулвера, до образуването на меко тесто. Разделете тестото на 16 части. Разточете всяка част на плоска топка и се оставят в чиния. Увийте в найлоново фолио и се съхранява в хладилник два часа. Намаслете тавичка за печене и оставете настрана. Разточете една топка от тестото на правоъгълник с около 0,2 см дебелина. Намажете с 1 чаена лъжичка конфитюр равномерно върху тестото. Разточете друга топка тесто по същия начин и покрийте намазания правоъгълник. С остър нож, нарежете тестото с формата на тарталета и сложете в тавичката. Намажете с леко разбития белтък с мляко; поръсват се със захар. Печете на 180С за 25 минути, докато краищата се зачервят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ