Регистрация

Тарталети с конфитюр

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
02 May
|
Видяна:
628
Оцени рецептата

1/2 ч захар

1/2 ч растителна мазнина

2 яйца

2 1/2 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

За пълнежа:

Конфитюр по избор

За намазване:

1 белтък

1 с.л. мляко

захар за поръсване

 

Разбийте на крем захарта и мазнината. Разбийте яйцата, след което се разбъркват с брашното и бакпулвера, до образуването на меко тесто. Разделете тестото на 16 части. Разточете всяка част на плоска топка и се оставят в чиния. Увийте в найлоново фолио и се съхранява в хладилник два часа. Намаслете тавичка за печене и оставете настрана. Разточете една топка от тестото на правоъгълник с около 0,2 см дебелина. Намажете с 1 чаена лъжичка конфитюр равномерно върху тестото. Разточете друга топка тесто по същия начин и покрийте намазания правоъгълник. С остър нож, нарежете тестото с формата на тарталета и сложете в тавичката. Намажете с леко разбития белтък с мляко; поръсват се със захар. Печете на 180С за 25 минути, докато краищата се зачервят.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта