Регистрация

Тарталета с кайсии и круши

Автор:
marto
|
Дата:
06 Dec
|
Видяна:
518
Оцени рецептата

За бадемовото тесто:

3 ч брашно

18 с.л. безсолно масло, охладено и нарязано на парчета

2 яйца

1 с.л. мляко

2 ч.л. ванилов екстракт

4 с.л. захар

1 ч.л. сол

1/2 ч фино нарязани бадеми

брашно

За плънката:

3 опаковки по 200 г бадемова паста

2 яйца

2 с.л. бадемов ликьор

14 половинки круши от компот

14 половинки кайсии от компот

1/2 ч ябълков конфитюр

225 г кисело мляко ванилия

115 г заквасена сметана

 

За блата: Смесете брашното, маслото, яйцата, млякото и ванилията в купата на кухненски робот. Разбийте сместа, докато се получи ронливо тесто с големината на грахови зърна. Добавете захарта, бадемите и солта и разбийте само докато тестото започне да се събира. Извадете тестото от купата, съберете го на топка, а след това го разточете на кръг с дебелина около 0,5 см и поръсете с брашно. Покрийте с фолио и се съхранява в хладилника за около 1 час. Загрейте фурната до 190ºС. Поръсете тестото, точилката и работната повърхност с брашно и бързо разточете тестото на правоъгълник, достатъчно голям, за да се вмести в правоъгълна тавичка за печене. Сложете в тавата и отрежете излишното тесто с нож. Набодете с вилица на няколко места и сложете тавата в средата на предварително загрята фурна; пече се само докато тестото стегне, но не е покафеняло, за около 8 - 10 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади, докато приготвяте плънката. На плънката: Смесете бадемовата паста, яйцата и ликьора с електрически миксер, докато сместа е гладка. Разпределете сместа равномерно в блата. Подредете нарязаните на филийки круши и кайсии отгоре. Върнете във фурната и печете около 15 - 18 мин. Разтопете конфитюра на слаб огън. Намажете изпечената тарталета и оставете да престои, докато се охлади до стайна температура. Смесете киселото мляко със заквасената сметана, залейте тарталетата и поднесете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта