Регистрация

Тарт с рикота

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
606
Оцени рецептата

1 готово двойно тесто за пай с кора от портокал

1/3 ч стафиди

2 с.л. бренди

2 яйца

425 г рикота

1/2 ч кристална захар

1 ч.л. ванилия

1 ч.л. настъргана портокалова кора

56 г горчиво-сладък шоколад, нарязан фино

1 голям жълтък, разбит с 1 с.л. пудра захар

 

Разточете по-големия диск от тестото на слой с дебелина 0,5 см върху набрашнена повърхност. Постелете в 23 см форма за торта с разглабящи се стени и навийте краищата. Охладете за 30 минути. В малка купа смесете стафидите и брендито и оставете стафидите да се накисват за 30 минути. В купа разбийте яйцата, рикотата, захарта, ванилията, както и кората от портокал, прибавете шоколада и сместа със стафиди и се изсипете пълнежа в готовия блат. Разточете останалия диск тестото до слой с дебелина 0,5 см върху набрашнена повърхност и го нарежете на ивици от по 1,5 см широчина. Подредете ги върху пая, като залепите краищата за нагънатия ръб. Припокрийте ги, така че да се образува решетка. Намажете с жълтъка с пудра захар. Пече се в средата на предварително загрята на 180 градуса фурна за 50 минути, или докато тестото стане златисто и нож, поставен в центъра на пълнежа излиза чист. Оставете да изстине в съда за 10 минути. Извадете от формата и оставете да се охлади напълно върху решетка. Поръсете с пудра захар.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта