Тарт с рикота
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 готово двойно тесто за пай с кора от портокал
1/3 ч стафиди
2 с.л. бренди
2 яйца
425 г рикота
1/2 ч кристална захар
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. настъргана портокалова кора
56 г горчиво-сладък шоколад, нарязан фино
1 голям жълтък, разбит с 1 с.л. пудра захар
Разточете по-големия диск от тестото на слой с дебелина 0,5 см върху набрашнена повърхност. Постелете в 23 см форма за торта с разглабящи се стени и навийте краищата. Охладете за 30 минути. В малка купа смесете стафидите и брендито и оставете стафидите да се накисват за 30 минути. В купа разбийте яйцата, рикотата, захарта, ванилията, както и кората от портокал, прибавете шоколада и сместа със стафиди и се изсипете пълнежа в готовия блат. Разточете останалия диск тестото до слой с дебелина 0,5 см върху набрашнена повърхност и го нарежете на ивици от по 1,5 см широчина. Подредете ги върху пая, като залепите краищата за нагънатия ръб. Припокрийте ги, така че да се образува решетка. Намажете с жълтъка с пудра захар. Пече се в средата на предварително загрята на 180 градуса фурна за 50 минути, или докато тестото стане златисто и нож, поставен в центъра на пълнежа излиза чист. Оставете да изстине в съда за 10 минути. Извадете от формата и оставете да се охлади напълно върху решетка. Поръсете с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ