Сусамово пиле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г обезкостени пилешки гърди, без кожа, нарязани на ленти от по 3 см
4 ч.л. соев сос
1/2 ч сухо шери
2 ч.л. царевично нишесте
1 с.л. фъстъчено олио
170 г грах в шушулки
4 скилидки чесън
1 ч.л. чили паста
225 г бамбукови кълнове, отцедени и нарязани на филийки
225 г воден кестен; отцеден
1/4 ч пилешки бульон
2 с.л. препечени сусамови семена
3 стръка зелен лук, нарязан на филийки
1 ч.л. сусамово олио
задушен ориз
Поставете пилето, соевия сос, шерито и царевичното нишесте в купа и се разбърква. Оставете да престои 15 минути. Сгорещете олиото в тиган на средно висока температура. Добавете граха, чесъна и чили пастата и се разбърква за 30 секунди. Добавете сместа с месото и се запържва, като се разбърква за 3 минути. Добавете бамбуковите кълнове и водните кестени и се разбърква, докато пилето е почти готово, около 2 минути. Добавете бульона. Добавете семената сусам и зеления лук запържете за около 30 секунди. Добавете сусамовото олио. Поднесете с ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ