Регистрация

Сусамово пиле

Автор:
lubo
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
778
Оцени рецептата

450 г обезкостени пилешки гърди, без кожа, нарязани на ленти от по 3 см

4 ч.л. соев сос

1/2 ч сухо шери

2 ч.л. царевично нишесте

1 с.л. фъстъчено олио

170 г грах в шушулки

4 скилидки чесън

1 ч.л. чили паста

225 г бамбукови кълнове, отцедени и нарязани на филийки

225 г воден кестен; отцеден

1/4 ч пилешки бульон

2 с.л. препечени сусамови семена

3 стръка зелен лук, нарязан на филийки

1 ч.л. сусамово олио

задушен ориз

 

Поставете пилето, соевия сос, шерито и царевичното нишесте в купа и се разбърква. Оставете да престои 15 минути. Сгорещете олиото в тиган на средно висока температура. Добавете граха, чесъна и чили пастата и се разбърква за 30 секунди. Добавете сместа с месото и се запържва, като се разбърква за 3 минути. Добавете бамбуковите кълнове и водните кестени и се разбърква, докато пилето е почти готово, около 2 минути. Добавете бульона. Добавете семената сусам и зеления лук запържете за около 30 секунди. Добавете сусамовото олио. Поднесете с ориз.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта