Регистрация

Супа от аспержи

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
605
Оцени рецептата

680 г аспержи, измити, подрязани

1/4 ч неосолено масло

1 ч праз, много добре измит, само бялата част, нарязан

1/2 ч нарязан лук

1/2 ч нарязана целина

1 картоф, обелен и нарязан на кубчета

3 1/2 ч пилешки бульон

1 ч.л. лимонов сок

Сол и черен пипер на вкус

Червен пипер (по желание)

1/2 ч течна сметана

Неподсладена бита сметана за гарнитура

 

Отчупете връхчетата на аспержите и заделете стъблата настрана. Разтопете маслото в тиган с капак на умерен огън. Добавете връхчетата на аспержите, лука, праза, целината и картофите. Покрийте леко и гответе на слаб огън, докато зеленчуците омекнат, за 20 минути или повече. Междувременно, поставете пилешкия бульон в голяма тенджера със запазените стъбла аспержи, нарязани на големи парчета. Оставете да заври, покрийте плътно с капак и оставете да къкри за 30 минути. Изхвърлете стъблата и заделете бульона. В кухненски робот, пюрирайте омекналите зеленчуци и добавете към бульона от аспержи. Подправете с лимонов сок, сол, бял пипер и червен пипер, ако желаете. Оставете да се охлади и сложете в хладилника. Прибавете сметаната и сервирайте гарнирано с лъжица сметана и поръсено с червен пипер, ако желаете.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта