Страхотен чийзкейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 ч натрошени бисквити
1/2 ч орехи, нарязани
1/4 ч масло, разтопено
1 ч.л. кристална захар
За чийзкейка:
450 г крема сирене, меко
2 ч извара
1 1/2 ч кристална захар
4 яйца, леко разбити
6 с.л. царевично нишесте
6 с.л. брашно
1 1/2 с.л. пресен лимонов сок
1 ч.л. ванилия
1/2 ч масло - разтопено и охладено
470 мл заквасена сметана
За глазурата с боровинки:
1 ч кристална захар
3 с.л. царевично нишесте
1 ч сок от консервирани сини боровинки
880 г боровинки, консерва, отцедени
На блата:
Смесете всички съставки и притиснете по дъното на намазана с масло разглабяща се формичка за торта.
На чийзкейка:
Смесете крема сиренето и изварата и разбийте докато се получи гладка и кремообразна смес. Постепенно добавете захарта, разбийте добре. Добавете яйцата и разбийте, докато се смесят хубаво. Добавете царевичното нишесте, брашното, лимоновия сок и разбийте до гладкост. Добавя се разтопеното масло и заквасената сметана, разбийте до гладкост. Изсипете крема в блата. Пече се в предварително загрята на 160ºС фурна за 1 час и 10 минути или докато стегне по краищата. Изключете фурната. Оставете чийзкейка за 2 часа във фурната със затворена врата. Извадете и оставете да се охлади напълно. Извадете от съда и оставете в хладилника. Покрийте с боровинковата глазура. Отново оставете в хладилника в продължение на 10 до 12 часа, ако е възможно преди сервиране.
На глазурата:
Комбинирайте захарта и царевичното нишесте в малка тенджера. Разбъркайте добре. Постепенно прибавете боровинковия сок. Смачкайте 1/2 чаша отцедени боровинки и ги добавете при захарта в тенджерата. Варете на умерен огън, като се бърка непрекъснато, докато сместа се сгъсти и заври. Варете още около 2 минути или докато сместа се избистри. Охладете. Подредете останалите боровинки върху добре охладения чийзкейк. Изсипете охладената глазура върху боровинките. Охладете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ