Регистрация

Старомоден пай със стафиди

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
29 Apr
|
Видяна:
262
Оцени рецептата

1 готово тесто за пай

1 1/4 ч вода

425 г стафиди

2 с.л. лимонов сок

3/4 ч кафява захар

1 ч орехи; едро нарязани

2 с.л. царевично нишесте

2 с.л. масло или маргарин

2 с.л. разтворима напитка с вкус на портокал

 

Разделете тестото почти на половина и сложете по-голямата половина върху леко набрашнена повърхност. Разточете на кръг с 33 см диаметър и разпределете по дъното и стените на формичка за пай. Смесете стафидите, кафявата захар, царевичното нишесте и разтворимата напитка в тенджера. Прибавете водата и лимоновия сок. Оставете на умерен огън, като се разбърква непрекъснато, докато сместа заври и се сгъсти. Махнете от огъня и смесете с орехите. Изсипете сместа в приготвеното тесто и покрийте с парченца масло. Разточете останалото тесто на кръг с диаметър 30 см. Поставете върху плънката. Слепете с долния блат. Направете разрези по повърхността и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 30 минути или докато кората е златисто кафява, а пълнежът бълбука. Охладете върху решетка.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта