Сладък хляб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч мляко
1 прясна мая за торти
1/4 ч захар
3 с.л. мазнина за сладкиши
1 ч.л. сол
1 яйце
3 1/2 ч брашно
1/4 ч хладка вода
Попарете млякото и изсипете върху захарта, мазнината и солта. Оставете да изстине до хладко, докато разтворите маята в малка купа с топла вода. Когато се разтвори, добавете яйцето и леко разбийте заедно. Изсипете маята в млечната смес и разбъркайте.
Пресейте брашното в течността. С голяма лъжица, разбъркайте, докато брашното и млякото се смесят добре. Трябва да се получи твърдо, но не и жилаво тесто. Без да изваждате от купата, покрийте тестото с чиния или кърпа и оставете настрана да втаса докато увеличи двойно обема си (около 2 часа, в зависимост от температурата в помещението).
Набрашнете леко работната си повърхност и омесете тестото. Това тесто не изисква много месене. Разделете на 2 и сложете всяка половина в намаслена тавичка за печене на хляб. Оставете отново да втаса и печете на 190ºС, докато леко покафенее отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ