Регистрация

Сладолед с пресни праскови

Автор:
dobrinska
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
772
Оцени рецептата

2 ч нарязани фино зрели праскови

1 1/4 ч захар

Сокът на 1/2 лимон

2 големи яйца

2 ч сметана

1 ч мляко

 

1. Смесете прасковите, 1/2 чаша от захарта и лимоновия сок в купа. Покрийте и се съхранява в хладилник за 2 часа, като сместа се разбърква на всеки 30 минути.

2. Извадете прасковите от хладилника и отцедете сока в друга купа. Върнете прасковите в хладилника.

3. Разбийте яйцата в купа до побеляване - 1-2 минути. Добавете останалите 3/4 чаша захар, малко по малко, след това продължете да разбивате, докато напълно се смесят, за още 1 минута. Изсипете сметаната и млякото и разбийте до смесване. Добавете сока от прасковите и смесете.

4. Сместа се прехвърля в машина за сладолед и се замразява според инструкциите на производителя.

5. След втвърдяване на сладоледа, добавете прасковите, след това продължете замразяването докато сладоледът е готов.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта