Регистрация

Сладолед с портвайн

Автор:
Благослава
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
387
Оцени рецептата

1 ч пълномаслена сметана

1 ч сметана, разредена с мляко, в съотношение 1:1

3/4 ч захар

6 яйца

1 1/2 портвайн

3 с.л. гренадин

 

Сгорещете пълномаслената сметана и разредената с мляко сметана в тенджера на умерено-силен огън. Когато се сгорещи, добавете 1/4 чаша захар и се разбърква, за да се разтвори. Оставете да заври. Междувременно разбийте яйцата и останалата 1/2 чаша захар в купа с електрически миксер, снабден с бъркалка. Разбийте яйцата на средна скорост за 2- 2 1/2 минути. Остържете стените на купата, след това разбийте до леко сгъстяване и лимоненожълт цвят, 2 1/2 до 3 минути. Междувременно сметаната трябва да е кипнала. Свалете от котлона и внимателно добавете яйцата. Върнете на котлона при непрекъснато бъркане и изчакайте да се сгъстят леко. Добавете портвайна и гренадина. Оставете да се охлади и замразете в уред за сладолед, според указанията на производителя.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта