Сладолед с портвайн
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч пълномаслена сметана
1 ч сметана, разредена с мляко, в съотношение 1:1
3/4 ч захар
6 яйца
1 1/2 портвайн
3 с.л. гренадин
Сгорещете пълномаслената сметана и разредената с мляко сметана в тенджера на умерено-силен огън. Когато се сгорещи, добавете 1/4 чаша захар и се разбърква, за да се разтвори. Оставете да заври. Междувременно разбийте яйцата и останалата 1/2 чаша захар в купа с електрически миксер, снабден с бъркалка. Разбийте яйцата на средна скорост за 2- 2 1/2 минути. Остържете стените на купата, след това разбийте до леко сгъстяване и лимоненожълт цвят, 2 1/2 до 3 минути. Междувременно сметаната трябва да е кипнала. Свалете от котлона и внимателно добавете яйцата. Върнете на котлона при непрекъснато бъркане и изчакайте да се сгъстят леко. Добавете портвайна и гренадина. Оставете да се охлади и замразете в уред за сладолед, според указанията на производителя.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ