Регистрация

Сладко пилешко в портокалов сос

Автор:
elenkova
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
507
Оцени рецептата

1 с.л. плюс 1 ч.л растително масло

1 пиле (около 1,3 кг), нарязано на 8 или 12 порции, без кожата

2 чаши тънко нарязан лук

1 чаша портокалов сок (без добавена захар)

2 супени лъжици мед

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка червен пипер

1/2 чаена лъжичка джинджифил

1/2 чаена лъжичка смляно индийско орехче

8 големи черни маслини без костилка (нарязани или цели)

1 супена лъжица вода

2 супени лъжици царевично нишесте

2 малки портокала, нарязани на резени

 

Загрейте фурната до 180С. В незалепващатиган, сгорещете маслото; на партиди, запържете парчетата пилешко от всички страни. На дъното на плитка тавичка, разпределете филийките лук и покрийте лука с парчета пиле. В купа смесете сока, меда и подправките; изсипете сместа равномерно върху пилето и поръсете с маслини. Покрийте съда и печете, докато пилето омекне, около 45 минути. Прехвърлете пилето и маслините в чинии за сервиране и оставете на топло. Остържете лука и соковете от съда в тенджера и оставете да заври. В малка купа смесете водата и царевичното нишесте, като се разбърква до разтваряне на царевичното нишесте; прибавете лучената смес. Намалете огъня и оставете да къкри, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти и се изсипва върху пилето. Сервира се гарнирано с резени портокал.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта