Регистрация

Сладко-кисело пилешко

Автор:
irina
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
702
Оцени рецептата

1 1/2 ч моркови, нарязани на филийки

1 голяма зелена чушка; нарязана на 3 см парчета

1 глава лук - нарязан на резени

2 с.л. тапиока

1,3 кг пилешко, нарязано на порции, без кожата, замразени

225 г хапки ананас в сироп

1/3 ч кафява захар

1/3 ч винен оцет

1 с.л. соев сос

1/2 ч.л. пилешки бульон, гранули

1/4 ч.л. чесън на прах

1/4 ч.л. джинджифил, смлян

Горещ сварен ориз

 

В уреда за бавно готвене, смесете морковите, зелената чушка и лука. Поръсете зеленчуците с тапиоката. Поставете замразени пилешки парчета върху зеленчуците. За соса, в малка купа смесете неотцедения ананас, кафявата захар, оцета, соевия сос, бульона, чесъна на прах, и джинджифила. Изсипете соса върху месото. Покрийте и гответе на слаб огън за 10 - 12 часа (или на силен за 5 - 6 часа). Поднесете върху ориз.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта