Сладко-кисело пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч моркови, нарязани на филийки
1 голяма зелена чушка; нарязана на 3 см парчета
1 глава лук - нарязан на резени
2 с.л. тапиока
1,3 кг пилешко, нарязано на порции, без кожата, замразени
225 г хапки ананас в сироп
1/3 ч кафява захар
1/3 ч винен оцет
1 с.л. соев сос
1/2 ч.л. пилешки бульон, гранули
1/4 ч.л. чесън на прах
1/4 ч.л. джинджифил, смлян
Горещ сварен ориз
В уреда за бавно готвене, смесете морковите, зелената чушка и лука. Поръсете зеленчуците с тапиоката. Поставете замразени пилешки парчета върху зеленчуците. За соса, в малка купа смесете неотцедения ананас, кафявата захар, оцета, соевия сос, бульона, чесъна на прах, и джинджифила. Изсипете соса върху месото. Покрийте и гответе на слаб огън за 10 - 12 часа (или на силен за 5 - 6 часа). Поднесете върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ