Регистрация

Сладкиш с праскови

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
04 Nov
|
Видяна:
648
Оцени рецептата

За пълнежа:

6 ч обелени и нарязани пресни праскови

1/4 ч брашно

1/4 ч кафява захар

1/4 ч гранулирана захар

1/4 ч.л. сол

2 с.л. лимонов сок

1/4 ч.л. индийско орехче

1/2 ч.л. бадемов екстракт

За канелените рулца:

2 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1/2 ч захар

1/2 ч масло или маргарин, охладено

2/3 ч мляко

1/2 ч.л. канела

1/4 ч.л. индийско орехче

2 с.л. масло или маргарин, разтопено

 

Подредете прасковите на равномерен слой в плитка тавичка. Поръсете с брашно, кафява захар, кристална захар, сол, лимонов сок, индийско орехче и бадемов екстракт отгоре. Сложете в предварително загрята на 225 градуса фурна за около 10 минути или докато се сгорещи, докато подготвяте канелените рулца. В средно голяма купа пресейте заедно брашното, бакпулвера, солта и 1/4 чаша от захарта. Нарежете охладеното масло, докато сместа образува фини трохи. Добавя се достатъчно мляко, докато се получи меко тесто. Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност на правоъгълник. Намажете с разтопено масло, поръсва се с останалата захар, която се смесва с канела и индийско орехче. Навийте на руло откъм дългата страна. Нарежете на филийки с дебелина около 2-3 см. Поставете филийките върху горещата смес с праскови. Пече се на 225 градуса за 10 минути. Намалете огъня до 180С и се пече още 20 минути или докато канелените рулца са готови. Сервирайте топло или студено, с ванилов сладолед или сметана.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта