Сладкиш с праскови
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
6 ч обелени и нарязани пресни праскови
1/4 ч брашно
1/4 ч кафява захар
1/4 ч гранулирана захар
1/4 ч.л. сол
2 с.л. лимонов сок
1/4 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. бадемов екстракт
За канелените рулца:
2 ч брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1/2 ч захар
1/2 ч масло или маргарин, охладено
2/3 ч мляко
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче
2 с.л. масло или маргарин, разтопено
Подредете прасковите на равномерен слой в плитка тавичка. Поръсете с брашно, кафява захар, кристална захар, сол, лимонов сок, индийско орехче и бадемов екстракт отгоре. Сложете в предварително загрята на 225 градуса фурна за около 10 минути или докато се сгорещи, докато подготвяте канелените рулца. В средно голяма купа пресейте заедно брашното, бакпулвера, солта и 1/4 чаша от захарта. Нарежете охладеното масло, докато сместа образува фини трохи. Добавя се достатъчно мляко, докато се получи меко тесто. Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност на правоъгълник. Намажете с разтопено масло, поръсва се с останалата захар, която се смесва с канела и индийско орехче. Навийте на руло откъм дългата страна. Нарежете на филийки с дебелина около 2-3 см. Поставете филийките върху горещата смес с праскови. Пече се на 225 градуса за 10 минути. Намалете огъня до 180С и се пече още 20 минути или докато канелените рулца са готови. Сервирайте топло или студено, с ванилов сладолед или сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ