Сладки на точки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
85 г полусладък шоколад, натрошен
1/2 ч маргарин
4 големи яйца, със стайна температура
1/2 ч гранулирана захар
1 ч.л. ванилов екстракт
1/4 ч.л. сол
3/4 ч брашно
Пудра захар и / или неподсладено какао на прах за гарниране (по желание)
Загрейте фурната до 180ºС. Намажете леко с мазнина квадратна тавичка. Разтопете шоколада на водна баня, заедно с маргарина, като разбърквате до гладкост. Оставя се да се охлади до стайна температура. В голяма купа с електрически миксер на висока скорост, разбийте яйцата и захарта до бледожълто и докато сместа се сгъсти и увеличи три пъти обема си, около 7 минути. Разбийте с ванилията и солта. На ръка, добавете охладената шоколадова смес, след това брашното, само докато се абсорбира. Изсипете в подготвения съд и печете 20-25 мин. или докато нож, поставен в центъра, излезе почти чист. Охладете върху решетка преди да нарежете на квадрати. Поръсете с какао и/или пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ