Регистрация

Сладки на точки

Автор:
ivanova
|
Дата:
04 Nov
|
Видяна:
677
Оцени рецептата

85 г полусладък шоколад, натрошен

1/2 ч маргарин

4 големи яйца, със стайна температура

1/2 ч гранулирана захар

1 ч.л. ванилов екстракт

1/4 ч.л. сол

3/4 ч брашно

Пудра захар и / или неподсладено какао на прах за гарниране (по желание)

 

Загрейте фурната до 180ºС. Намажете леко с мазнина квадратна тавичка. Разтопете шоколада на водна баня, заедно с маргарина, като разбърквате до гладкост. Оставя се да се охлади до стайна температура. В голяма купа с електрически миксер на висока скорост, разбийте яйцата и захарта до бледожълто и докато сместа се сгъсти и увеличи три пъти обема си, около 7 минути. Разбийте с ванилията и солта. На ръка, добавете охладената шоколадова смес, след това брашното, само докато се абсорбира. Изсипете в подготвения съд и печете 20-25 мин. или докато нож, поставен в центъра, излезе почти чист. Охладете върху решетка преди да нарежете на квадрати. Поръсете с какао и/или пудра захар.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта