Регистрация

Сладка дъга

Автор:
jordana
|
Дата:
02 May
|
Видяна:
770
Оцени рецептата

1 консерва 226 г бадемово тесто

1 1/2 чаши масло

1 чаена чаша захар

4 яйца, разделени

1 чаена лъжичка бадемов екстракт

2 чаши пресято брашно

1/4 чаена лъжичка сол

Сладко от кайсии или сладко от малини

170 г полу-сладък шоколадов чипс

хранителен оцветител - червен, зелен и жълт

 

Намаслете и постелете с восъчна хартия 3 тавички за печене, намаслете отново. Заделете. Нaкъсайте бадемовото тесто в голяма купа. Добавете маслото, захарта, жълтъка и бадемовия екстракт. Разбийте в продължение на 5 минути. Прибавете брашното и солта. Разбърква се добре. Разбийте белтъците в малка купа на сняг. С дървена лъжица ги добавете при бадемовата смес. Разделете тестото на три части и оцветете всяка с хранителен оцветител – едната червено, втората зелено и третата в жълто. Изсипете всяка в приготвените тави и печете 15 минути. Извадете от фурната и охладете леко. Намажете с конфитюр пластовете и ги слепете. Оставете в хладилника за около 1 час. Разтопете чипса на слаб огън и намажете тортата отгоре и отстрани. Върнете в хладилника, докато шоколадът се стегне. Нарежете на правоъгълници.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта