Регистрация

Скариди с грах

Автор:
violeta
|
Дата:
02 Dec
|
Видяна:
865
Оцени рецептата

115 г замразени или пресни средно големи скариди

150 г пресен грах, шушулки

8 големи водни кестена

1/2 ч сламени гъби, небелени

2 ч.л. прясно смлян джинджифил

1 голяма скилидка чесън, счукан

2 стръка зелен лук

3 с.л. фъстъчено олио

1/2 ч пилешки бульон

2 ч.л. светъл соев сос

1 ч.л. сухо шери

1/2 ч.л. сол

1 щипка захар

 

Царевично нишесте, разтворено с малко вода Накиснете граха в студена вода за 2 часа, за да стане хрупкав. Накиснете скаридите в подсолена студена вода в продължение на 1 час. Отцедете сламените гъби. Подрежете краищата на шушулките грах. Обелете и изплакнете водния кестен. Обелете скаридите, но оставете опашката цяла. Срежете ги, за да извадите вената по средата. Нарежете зеления лук диагонално на парчета от по 5 см. Нарежете водния кестен на тънки филийки напречно. В малка купа смесете бульона, соевия сос, шерито, солта и захарта. Сложете фъстъченото олио в много горещ уок. Когато запуши, добавете скаридите и ги запържете при разбъркване за около 20 сек. Прехвърлете в чиния. Запържете гъбите като разбърквате в продължение на 30 секунди; добавете чесъна и джинджифила и запържете за още 30 секунди. Добавете граха и водния кестен и запържете, като разбърквате енергично в продължение на 1 минута. Добавете сместа с бульона; оставете да заври, като разбърквате, докато шушулките са ярко зелени. Отцедете съставките от течността и добавете царевичното нишесте, за да се сгъсти леко. Върнете продуктите, заедно със скаридите. Разбърква се за кратко време. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта