Скариди с грах
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
115 г замразени или пресни средно големи скариди
150 г пресен грах, шушулки
8 големи водни кестена
1/2 ч сламени гъби, небелени
2 ч.л. прясно смлян джинджифил
1 голяма скилидка чесън, счукан
2 стръка зелен лук
3 с.л. фъстъчено олио
1/2 ч пилешки бульон
2 ч.л. светъл соев сос
1 ч.л. сухо шери
1/2 ч.л. сол
1 щипка захар
Царевично нишесте, разтворено с малко вода Накиснете граха в студена вода за 2 часа, за да стане хрупкав. Накиснете скаридите в подсолена студена вода в продължение на 1 час. Отцедете сламените гъби. Подрежете краищата на шушулките грах. Обелете и изплакнете водния кестен. Обелете скаридите, но оставете опашката цяла. Срежете ги, за да извадите вената по средата. Нарежете зеления лук диагонално на парчета от по 5 см. Нарежете водния кестен на тънки филийки напречно. В малка купа смесете бульона, соевия сос, шерито, солта и захарта. Сложете фъстъченото олио в много горещ уок. Когато запуши, добавете скаридите и ги запържете при разбъркване за около 20 сек. Прехвърлете в чиния. Запържете гъбите като разбърквате в продължение на 30 секунди; добавете чесъна и джинджифила и запържете за още 30 секунди. Добавете граха и водния кестен и запържете, като разбърквате енергично в продължение на 1 минута. Добавете сместа с бульона; оставете да заври, като разбърквате, докато шушулките са ярко зелени. Отцедете съставките от течността и добавете царевичното нишесте, за да се сгъсти леко. Върнете продуктите, заедно със скаридите. Разбърква се за кратко време. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ