Регистрация

Сироп от касис, малини и вишни

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
22 Dec
|
Видяна:
1762
Оцени рецептата

1.3 кг касис; бял или червен

450 г малини

450 г вишни

Захар

 

Този сироп може да се замразява в продължение на около един месец, но трябва да се използва в рамките на две седмици, след като бутилката е отворена. Налейте няколко супени лъжици в чаша и долейте със студена вода или газирана вода и лед.

Намачкайте плодовете заедно и ги оставете да престоят на топло място за един ден. Прецедете сока в тенджера и добавете 4 чаши захар на всеки 2 1/2 чаши (625 мл) от течността; оставете на слаб огън и се разбърква, за да се разтвори захарта. Охладете сиропа, след това го прецедете и налейте в бутилки. Запушете плътно с коркова тапа.





Виж още от категория "Напитки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта