Свински крачета на скара по ирландски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 свински крачета
2 моркова
Стрък целина
Лук
170 мл винен оцет
Разтопено масло
Суха галета
1 щипка бахар
За саламурата: 12 1/2 чаши вода: 340 г морска сол: 340 г кафява захар: 56 г селитра (по желание): 1 ч.л. плодове от хвойна: малко парче ненастъргано индийско орехче: 1 дафинов лист: 3 стръка мащерка: 1 ч.л. черен пипер: 4 зърна карамфил.
Сложете свинските крачета в саламура за 24 часа. Поставете всички съставки за саламурата в тенджера, оставете да кипне, отстранете пяната от повърхността и свалете от котлона. Оставете да изстине. Добавете крачетата, сложете отгоре чист камък или друга тежест и оставете за 24 часа.
След като са престояли в саламурата, увийте ги с няколко ленти от тензух или ги завържете няколко пъти напречно с канап, тъй като ще се разпаднат по време на готвене. Сложете в тенджера със зеленчуците и покрийте с вода и оцет. Оставете да къкри леко в продължение на 6 или 7 часа. Оставя се да изстине в течността. Преди сервиране, разполовете по дължина всяко краче и го оваляйте в разтопено масло и галета, смесени с щипка бахар. Печете бавно, на грил или във фурната на 180°, докато се нагорещят и станат хрупкави отвън. Сервирайте с горчица и хрян за тези, които обичат такива неща .... и много мокри кърпички и салфетки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ