Сандвичи с пилешки гърди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г пилешки гърди, нарязани на ивици
1 средно голяма зелена чушка, нарязана
1 средно голяма червена чушка, без семената и едро нарязана
1 средно голяма глава лук, нарязан на тънки филийки
115 г моцарела, нарязана на филийки
1/4 ч.л. чесън на прах
1 с.л. подправка за тако
сол и черен пипер на вкус
4 питки със сусам
1/2 ч.л. сушен босилек
Запържете леко пилешките гърди; поръсват се с чесън на прах, сол, черен пипер и тако подправката. Смесете старателно, добавете чушките и лука и запържете леко, докато омекнат и пилешкото вече не е розово. Намажете с масло отрязаната страна на питките и поръсете с босилек, ако желаете, поставете във фурната и печете в продължение на 3 минути, за да се разтопи маслото. Покрийте с пилешката смес. Покрийте всеки сандвич с парче сирене. Върнете във фурната и оставете сиренето да се разтопи и да започне да покафенява. Поднесете с резени краставица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ