Регистрация

Саламура за печено пиле

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
2096
Оцени рецептата

3 лимона, срязани наполовина

1 ч едра сол

3/4 ч кафява захар

1/3 ч чесън, счукан

3 дафинови листа

1/4 ч зърна черен пипер

5 люти чушки, разполовени и без семената

1 с.л. сушен босилек

1 с.л. сушен риган

1 с.л. сушена мащерка, натрошена

3 л студена вода

 

Поставете всички съставки в контейнер, достатъчно голям, за да побере цяло пиле и разбъркайте добре. Изплакнете цяло пиле за печене, без вътрешностите. Потопете в саламурата и оставете в продължение на 18 до 24 часа в хладилник. Изпечете до готовност.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта