Рулце "Таралежче"
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет бутер тесто
За намазване:
100 г меко масло или маргарин
За пълнежа:
100 г захаросана лимонова кора, нарязана на кубчета
100 г бадеми (бланширани и фино нарязани)
150 г стафиди (измити и добре отцедени)
2 с.л. (пълни) захар
1 ч.л. канела
1 с.л. ром
3 капки есенция с аромат на бадем
За намазване на рулото:
Малко мляко
За глазурата:
150 г пудра захар
1 с.л. (или 2 с.л.) гореща вода
За украса: 15 г бадеми (бланширани и нарязани по дължина като бодлички)
Изрежете тестото на правоъгълник с размери 80х30 см и намажете с мазнината. За плънката: смесете всички съставки за плънката заедно и намажете равномерно по повърхността на тестото. Навийте на руло, като започнете от дългата страна. Намажете кръгла формичка за торта (26см). Поставете рулото във формата на спирала и намажете с мляко. Изпечете на умерена фурна за около 50 минути.
За глазурата: пресейте пудрата захар и смесете с достатъчно вода, така че да се получи подходяща гъстота. Намажете рулото и украсете с бодличките от бадеми.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ