Розички и листенца от бонбонки маршмелоу
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
280 г обикновени бели бонбонки маршмелоу
3 ч пудра захар или повече
зелен и розов оцветител за храна
царевично нишесте
захар на пясък
1. Разбийте бонбоните и 2 чаши пудра захар в кухненски робот, докато се получат големи трохи. Сложете трохите в купа за микровълновата фурна и сложете за 10 секунди. Внимателно смесете на лепкава паста.
2. Замесете с останалата 1 чаена чаша пудра захар и сгорещете сместа от 2 до 3 пъти по 5 - 10 секунди в микровълновата, до омекване. Трябва да се получи гладко еластично тесто.
3. Оформете тестото на кръг и отрежете 1/4. Оцветете в зелено, а останалото тесто в розово. Увийте розовото тесто в найлоново фолио.
4. Напълнете плитък съд с около 1 см захар на пясък.
5. На листенцата: Поръсете работната си повърхност и точилка с царевично нишесте. Разточете зеленото тесто до правоъгълник с размери 46 х 10 см. Подрежете краищата. Нарежете надлъжно на ленти с широчина 2 см. Нарежете всяка лента по диагонал на ромбове.
Направете резки с остър нож във всяко листенце. Увийте леко всяко листо, след това сложете в захарта.
На розите: Разточете 1/3 от розовото тесто колкото се може по-тънко. Изрежете няколко 2 см кръга, с помощта на капачката на бутилката или друга кръгла форма. Оформете малко (около 1/4 ч.л.) от остатъците на дебело "стъбло" с височина около 1 см. Поръсете пръстите си с царевично нишесте. Натиснете един кръг от тестото между пръстите, докато стане много тънък, с вълнообразни ръбове и около два пъти по-широк. Увийте около стъблото. Продължете да прибавяте листенца (от 10 до 12), като ги натискате плътно към стъблото. Отчупете стъблото. Сложете розата в захар. Повторете с останалото тесто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ