Рататуй с босилек
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 малки патладжана
6 с.л. лимонов сок
1 средно голяма глава лук, нарязан на тънки филийки
1 скилидка чесън
1/4 ч зехтин
1 средно голяма тиквичка, едро настъргана
4 с.л. пресен босилек, нарязан
5 малки домата
1 червена пиперка, нарязана
1/4 ч магданоз, нарязан, пресен
Изрежете около 1 см по цялата дължина на всеки патладжан. Внимателно издълбайте плътта, така че да се запазят стените цели. Нарежете месото на патладжана и сложете в купа, заедно с 1 с.л. лимонов сок. Заделете. Намажете издълбаните патладжани с друга супена лъжица лимонов сок. Запържете лука и чесъна в олио. Добавете нарязания патладжан, тиквичките и босилека. Гответе, докато патладжанът омекне. Добавете доматите и чушките в сместа; гответе за 10 минути. Отстранете от огъня. Добавете магданоза и останалия лимонов сок. Разпределете рататуя в издълбаните патладжани. Поднесете със стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ