Броколи с пикантен сос с нахут
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч сварен нахут
1/4 ч обезмаслено кисело мляко
2 скилидки чесън, обелени и бланширани във вряща вода за 2 мин.
2 с.л. вода
1 ч.л. зехтин
1 ч.л. лимонов сок
1/4 ч.л. кимион
1/4 ч.л. червен пипер (или лют червен пипер)
1/8 ч.л. сол или на вкус
1 глава броколи
В кухненски робот или пасатор, смелете нахута, киселото мляко, чесъна, водата, маслото, лимоновия сок, кимиона, червения пипер и солта в продължение на 1 минута или докато стане гладко. Заделете. Нарежете броколите на розички и обелете и нарежете стъблото на филийки с дебелина 1 см. Подредете броколите в стимер или гевгир над голяма тенджера с вряща вода. Покрийте и сварете на пара за 6-7 минути или докато поомекнат. Прехвърлете в топла чиния и полейте със соса. Разбъркайте, за да се покрият. Сервирайте с печено агнешко или пилешко месо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ