Пържоли от бутче с кафе и чай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Вкусът е странен, получава се нещо като пушено месо, но пък на мен много ми допада. Ако искате, опитайте първо само с две пържоли, за да не се окажете разочаровани. Но имайте на ум, че може и много да ви хареса и да не стигне. Идеално мезе за вино е, а и е доста сочно. Препоръчвам горещо на кулинарни ценители с развито небце и експериментаторски дух.
Необходими продукти:
4 пържоли от пилешко бутче
2 с.л. морска сол
1 ч.л. черен чай
1/2 ч.л. смляно кафе
1 ч.л. розмарин
1,5 литра вода
алуминиево фолио и дървени пръчки за печенето
Начин на приготвяне:
Пържолите обтрийте добре с морска сол и ги подредете една върху друга в тенджерка. Залейте със студена вода и приберете в хладилник за 35-40 минути.
През това време си подгответе 4 големи листа фолио. В средата им разпределете чая, кафето и розмарина. Отгоре наредете пръчки, защото месото не бива да се докосва до подправките, а само да се опушва от аромата им.
Изтупайте добре мръвките от солта и подсушете с домакинска хартия. Сложете ги върху пръчките и завийте с фолиото. Ето защо ви трябват големи листове - не бива парата да напуска вързопчето.
Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 1 час. После се насладете на петзвездно пилешко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ