Регистрация

Пържено пилешко с чушки

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
622
Оцени рецептата

510 г обезкостени пилешки гърди, нарязани на малки кубчета

3 с.л. соев сос

1 с.л. сухо шери

1 средно голяма глава лук, нарязан на парчета

2 сладки червени или зелени чушки, нарязани на тънки филийки

1 1/2 ч нарязани пресни гъби

1 с.л. зехтин

1 ч.л. настърган пресен джинджифил

225 г бамбукови кълнове, отцедени

1/4 ч пилешки бульон

1 ч.л. царевично нишесте

 

Поставете пилешкото в купа; добавете соевия сос и шерито. Оставете да престои 30 минути. Сгорещете леко намазан тиган на умерено-силен огън. Добавете лука и се разбърква в продължение на 2 мин. Добавете чушките и се разбърква в продължение на 1 минута. Добавете гъбите и се разбърква за още 1 минута или докато зеленчуците поомекнат. Отстранете от огъня и оставете настрана. Отцедете пилешкото и заделете маринатата. Добавете олиото в уока. Добавете джинджифила и се запържва 15 секунди. Добавете половината пилешко и се разбърква, като се запържва за 3-4 минути или докато вече не е розово. Свалете от огъня. Запържете по същия начин останалото месо. Върнете пилешкото, зеленчуците и бамбуковите кълнове в уока. Добавете бульона, царевичното нишесте и 1/4 ч.л. пипер в запазената марината; добавете сместа в тигана. Гответе и се разбърква, докато леко се сгъсти; смесете внимателно, така че да се покрие пилешката смес. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта