Пържено пиле със сметаново грейви
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч мляко
1 яйце, леко разбито
1 ч брашно
2 ч.л. чеснова сол
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. универсална подправка за пилешко
1,3 кг пиле, нарязано на порции
3 ч мазнина или олио
1 ч пилешки бульон
1 ч мляко
Смесете млякото и яйцата в средно голяма купа. Смесете брашното, чесновата сол, червения пипер, черния пипер и подправката за пилешко в хартиена или найлонова торбичка. Оваляйте хубаво парчетата месо. Потопете пилешкото в сместа от мляко и яйца, след това се разклаща за втори път в брашнената смес. Заделете останалото брашно. Загрейте няколко сантиметра мазнина или олио до 180С в електрически тиган или на средно-висока температура на котлона в голям тиган. Запържете пилешкото хубаво от всички страни. Намалете огъня до умерено-слаб. Гответе, докато месото омекне, около 30-40 минути. Обръщайте на няколко пъти по време на готвене и отцедете върху салфетки. За да направите соса, излейте цялата мазнина от тигана, без две супени лъжици. При разбъркване се добавят 2 супени лъжици от заделеното подправено брашно и се разбърква непрекъснато на слаб огън в продължение на 2 минути. Прибавете пилешкия бульон, като се разбърква, за да отделите запечените на дъното на тигана парченца. След това добавете млякото и оставете да къкри, като се разбърква непрекъснато. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри 5 мин. Поднесете соса отделно от месото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ