Пържено пиле със зелен фасул
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г обезкостено пилешко, без кожа, нарязано на много тънки ленти
1 1/2 ч.л. царевично нишесте
1 с.л. соев сос
1 с.л. сухо шери
1 ч.л. чесън, счукан
1/2 с.л. олио
1 ч.л. джинджифил
1/2 ч моркови, тънко нарязани на филийки
1/2 ч целина, нарязана на филийки
1/2 ч зелен лук; нарязан
1 консерва нарязани водни кестени, отцедени
1 пакет замразен зелен фасул
За соса:
1/2 ч пилешки бульон
2 с.л. соев сос
1 с.л. царевично нишесте
1 ч.л. захар
Смесете пилешкото, царевичното нишесте, соевия сос и шерито в тенджера. Загрейте 1 с.л. олио на силен огън. При разбъркване се добавят чесънът и джинджифилът. Добавете месото и пържете, като разбърквате, докато вече не е розово. Премахнете. В останалото олио запържете морковите и целината за 1 мин. при разбъркване. Добавете зеления лук и се разбърква за 30 сек. Добавете водния кестен и фасула. Пригответе соса и го добавете при зеленчуците. Гответе като се разбърква до кипене. Върнете пилето в съда и гответе, докато се сгорещи. За соса: Смесете съставките на умерен огън в малка тенджера. Залейте пилешкото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ