Пържено пиле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 цяло пиле, нарязано на порции (около 1 - 1.5 кг)
Сол
Прясно смлян черен пипер
2 ч брашно
2 с.л. червен пипер, плюс допълнително, за поръсване на готовото пиле
Растително масло
Отрежете излишната мазнина и кожата от парчетата месо. Поръсете със сол и пипер. Смесете брашното и червения пипер в купа. Оваляйте парчетата месо, така че да се покрият от всички страни. Отстранете излишното. Налейте достатъчно растително масло в дълбок тиган (най-добре чугунен), така че да се напълни до 1 см. Сгорещете на умерен огън. Добавете парчетата месо на партиди, така че да не се струпват и допират едно до друго. Запържете от всички страни, като обръщате - около 6 минути. Оставете месото да се отцеди. Поръсете готовите парчета с червен пипер и поднесете горещи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ