Регистрация

Пълнозърнести кленови кифлички

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
29 Jun
|
Видяна:
485
Оцени рецептата

2 2/3 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1 ч.л. винен камък

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. канела

1 ч неосолено масло, със стайна температура

2/3 ч кленов сироп, със стайна температура

2 големи яйца, със стайна температура

2 с.л. захар

 

Пресейте пшеничното брашно с винения камък, содата за хляб, солта и канелата. Заделете. В средно голяма купа, разбийте на крем маслото, като остъргвате стените на купата. Без да спирате миксера, добавете кленовия сироп на тънка струя, последван от яйцата, едно по едно. Постепенно разбъркайте сухите съставки в маслената смес, като се разбърква, докато се обединят. Покрийте и оставете в хладилника за 30 мин.

Загрейте фурната до 200ºС.

Поставете захарта в малка купа. С леко набрашнени ръце, оформете тестото на топки с диаметър около 3 см. Оваляйте топките в захарта, след това ги поставете в ненамазана тава на 5 см една от друга. Пече се в продължение на 10 минути. Прехвърлят се върху решетка, за да се охладят.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта