Регистрация

Пълнено пиле с гауда

Автор:
lazova
|
Дата:
18 Feb
|
Видяна:
917
Оцени рецептата

За плънката:

1/4 ч зехтин

450 г диви гъби

6 лука шалот, нарязан

2 скилидки чесън, нарязан

2 моркова, нарязани

5 с.л. магданоз, нарязан фино

1 ч бяло вино

1 ч портвайн

1 ч сметана

Сол на вкус

Пипер на вкус

Мащерка на вкус

1/2 ч галета

6 пилешки бедра обезкостени, с кожата - изтънени с чукче за месо

225 г гауда, нарязана на 6 парчета

2 с.л. зехтин

2 с.л. масло

 

Сотирайте гъбите в зехтин. Когато течността се изпари, добавете лука, чесъна, морковите и магданоза. Гответе 5 минути. Добавете виното, портвайна и сметаната и оставете да се редуцира наполовина. Опитайте за подправки и добавете галетата. Охлажда се. Разделете сместа и поставете в бутчетата, покрийте с гауда и навийте на руло. Закрепете с клечки за зъби. Загрейте зехтина и маслото и запържете до кафяво. Сложете тигана на 200С във фурната за 18 мин. или до готовност на месото.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта