Пълнени пилешки гърди в було със зеленчуков сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 тънки филийки шунка
1 бр. цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени
4 парчета прясно було
1/4 ч царевично нишесте
4 ч фъстъчено олио, за пържене на маслена баня
За соса:
2 с.л. фъстъчено олио
2 скилидки чесън, счукан
2 резен пресен джинджифил
4 пресни водни кестена, обелени и нарязани на филийки по дължина
1/2 ч бамбукови кълнове, нарязани на филийки по дължина
4 стръка зелен лук, нарязани на 5 см парчета
1 с.л. светъл соев сос
1 с.л. сухо шери
1/2 ч пилешки бульон
1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в
1 с.л. студен пилешки бульон
Сложете 2 резена шунка от едната страна на срязаната като пеперуда гърда. Сгънете гърдата, така че шунката да остане вътре. Сложете върху парче було. Увийте плътно. Поръсете повърхността с воден кестен на прах, брашно или царевично нишесте. Изтръскайте излишното. Сгорещете олиото в голям тиган на умерен огън. Сложете гърдите внимателно в мазнината. След около 5 мин. извадете и отцедете. Нарежете на диагонални филийки по широчина. За соса: Загрейте олиото в тиган и ароматизирайте с чесъна и джинджифила. Извадете чесъна и джинджифила и добавете водните кестени, бамбуковите кълнове и лука. Разбъркайте за 30 секунди, след това добавете соевия сос, шерито и пилешкия бульон. Когато течността заври, прибавете разтвореното царевично нишесте за сгъстяване на соса. Изсипете соса в чиния като канапе за нарязаните пилешки гърди.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ