Регистрация

Пълнени пилешки гърди в було със зеленчуков сос

Автор:
надежда
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
517
Оцени рецептата

4 тънки филийки шунка

1 бр. цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени

4 парчета прясно було

1/4 ч царевично нишесте

4 ч фъстъчено олио, за пържене на маслена баня

За соса:

2 с.л. фъстъчено олио

2 скилидки чесън, счукан

2 резен пресен джинджифил

4 пресни водни кестена, обелени и нарязани на филийки по дължина

1/2 ч бамбукови кълнове, нарязани на филийки по дължина

4 стръка зелен лук, нарязани на 5 см парчета

1 с.л. светъл соев сос

1 с.л. сухо шери

1/2 ч пилешки бульон

1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в

1 с.л. студен пилешки бульон

 

Сложете 2 резена шунка от едната страна на срязаната като пеперуда гърда. Сгънете гърдата, така че шунката да остане вътре. Сложете върху парче було. Увийте плътно. Поръсете повърхността с воден кестен на прах, брашно или царевично нишесте. Изтръскайте излишното. Сгорещете олиото в голям тиган на умерен огън. Сложете гърдите внимателно в мазнината. След около 5 мин. извадете и отцедете. Нарежете на диагонални филийки по широчина. За соса: Загрейте олиото в тиган и ароматизирайте с чесъна и джинджифила. Извадете чесъна и джинджифила и добавете водните кестени, бамбуковите кълнове и лука. Разбъркайте за 30 секунди, след това добавете соевия сос, шерито и пилешкия бульон. Когато течността заври, прибавете разтвореното царевично нишесте за сгъстяване на соса. Изсипете соса в чиния като канапе за нарязаните пилешки гърди.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта