Регистрация

Пуешки бургери с градински чай и лук

Автор:
Milikin
|
Дата:
29 Jun
|
Видяна:
954
Оцени рецептата

680 г пуешка кайма

2/3 ч галета

1/2 ч фино нарязан лук

1/3 ч фино нарязана целина

1 белтък

1 ч.л. сушен градински чай

1/2 ч.л. мащерка, листа

1/2 ч.л. сушена чубрица

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

6 пълнозърнести пшенични питки за хамбургер

За боровинково-портокаловия кетчуп:

1/3 ч боровинков сос

1/3 ч чили сос

1 с.л. настъргана портокалова кора

 

Загрейте скарата на умерен огън. В голяма купа смесете с ръце каймата, галетата, лука, целината, белтъка, градинския чай, мащерката, чубрицата, солта и пипера. Оформете сместа на 6 кюфтенца. Изпечете до готовност на скарата, като обърнете веднъж. Срежете питките на две и препечете леко за около минута. Поднесете бургерите в изпечените питки, намазани с боровинковия кетчуп.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта