Регистрация

Пудинг с вишни и шоколад

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
19 Feb
|
Видяна:
738
Оцени рецептата

За тестото:

170 г полу-сладък шоколад

3/4 ч неосолено масло

2/3 ч захар

8 яйца

1/4 ч кирш

1 1/3 ч смлени бадеми

1/3 ч галета

450 г вишни, изплакнати, почистени от семената и костилките

 

Загрейте фурната до 180С и поставете решетката в средата. За тестото, нарежете ситно шоколада и поставете в малка купа над гореща вода, за да се стопи, като се разбърква от време на време. Разбийте маслото с половината от захарта, докато омекне и побелее, добавете шоколада и разбийте, след това жълтъците, един по един. Добавете кирша. Смесете бадемите и галетата и се разбъркват в сместа. Добавете и вишните. Разбийте белтъците, докато се оформят меки връхчета и разбийте с останалата захар, като я добавяте на бавен поток. Продължете да разбивате докато белтъците станат на сняг. Смесете 1/4 от белтъците с тестото, след това прибавете останалата част с гумена шпатула. Изсипете тестото в намазана с масло и набрашнена 2-литрова тавичка за огретен или за пай. Печете пудинга около 30 минути или докато се надуе хубаво. Сервирайте веднага или оставете да се охлади леко.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта