Пудинг с вишни и шоколад
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
170 г полу-сладък шоколад
3/4 ч неосолено масло
2/3 ч захар
8 яйца
1/4 ч кирш
1 1/3 ч смлени бадеми
1/3 ч галета
450 г вишни, изплакнати, почистени от семената и костилките
Загрейте фурната до 180С и поставете решетката в средата. За тестото, нарежете ситно шоколада и поставете в малка купа над гореща вода, за да се стопи, като се разбърква от време на време. Разбийте маслото с половината от захарта, докато омекне и побелее, добавете шоколада и разбийте, след това жълтъците, един по един. Добавете кирша. Смесете бадемите и галетата и се разбъркват в сместа. Добавете и вишните. Разбийте белтъците, докато се оформят меки връхчета и разбийте с останалата захар, като я добавяте на бавен поток. Продължете да разбивате докато белтъците станат на сняг. Смесете 1/4 от белтъците с тестото, след това прибавете останалата част с гумена шпатула. Изсипете тестото в намазана с масло и набрашнена 2-литрова тавичка за огретен или за пай. Печете пудинга около 30 минути или докато се надуе хубаво. Сервирайте веднага или оставете да се охлади леко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ