Регистрация

Празнични целувки

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
389
Оцени рецептата

3 белтъка

1/4 с.л. калиев битартарат

1 ч.л. екстракт от ванилия

1 ч захар

1 л лимонов шербет

Сос от червени боровинки

 

Разбийте белтъците (на стайна температура) в малка купа с електрически миксер на висока скорост до пяна, добавете калиевия битартарат и ванилията, разбийте, докато се оформят меки връхчета. Насипете сместа на 10 купчинки в тавичка за печене, постлана с тежка кафява хартия. Оформете сместа на кръгчета, като използвате гърба на лъжица, като повдигнете ръбчетата по-високо от центъра – така че да се получи като черупка. Печете на 225ºС за 1 час. Изключете фурната и оставете целувките да се охладят напълно, преди да отворите вратата на фурната. Прехвърлете целувките в поднос. Сложете от шербета в черупките, отгоре полейте със сос от червени боровинки и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта