Празнични целувки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 белтъка
1/4 с.л. калиев битартарат
1 ч.л. екстракт от ванилия
1 ч захар
1 л лимонов шербет
Сос от червени боровинки
Разбийте белтъците (на стайна температура) в малка купа с електрически миксер на висока скорост до пяна, добавете калиевия битартарат и ванилията, разбийте, докато се оформят меки връхчета. Насипете сместа на 10 купчинки в тавичка за печене, постлана с тежка кафява хартия. Оформете сместа на кръгчета, като използвате гърба на лъжица, като повдигнете ръбчетата по-високо от центъра – така че да се получи като черупка. Печете на 225ºС за 1 час. Изключете фурната и оставете целувките да се охладят напълно, преди да отворите вратата на фурната. Прехвърлете целувките в поднос. Сложете от шербета в черупките, отгоре полейте със сос от червени боровинки и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ