Поширани яйца Масена
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
За яйцата:
4 големи артишока, почистени, само сърцевината
1/2 лимон
Сол на вкус
Сос беарнез по рецептата по-долу
За соса беарнез:
2/3 ч бяло сухо вино
1/3 ч естрагонов оцет
3 с.л. лук шалот, нарязан фино
2 с.л. естрагон, пресен, нарязан
1/2 ч.л. бял пипер
1/2 ч масло
3 жълтъка
Сол
Щипка лют червен пипер
4 яйца
2 л вода
1 с.л. винен оцет
Начин на приготвяне:
Натрийте артишока с лимон. Сварете в подсолена вода за около 8 минути. Отцедете добре, изплакнете със студена вода. Заделете. За соса беарнез: В тенджера, комбинирайте виното, естрагоновия оцет, лука, пресния естрагон и белия пипер. Варете, докато се редуцира до 3 с.л. Оставете да изстине. Междувременно разтопете маслото и оставете да изстине леко. Добавете жълтъците с оцетената смес и варете на слаб огън, като бъркате постоянно, в продължение на 1 минута или докато се получи консистенцията на майонеза. Добавете, като разбивате с телена бъркалка топлото разтопено масло на тънка струя във винената смес. Сосът ще се сгъсти. Подправете със сол, лют червен пипер и бял пипер на вкус. Дръжте на топло в съд с топла вода. Поширайте 4 яйца за 3 минути в 2 литра вода и 1 супена лъжица винен оцет. Извадете с решетъчна лъжица и подрежете краищата. Дръжте в топла вода. При поднасяне, сгорещете артишока и отцедете. Сипете малко сос беарнез във всеки артишок. Сложете по едно поширано яйце отгоре и полейте с още сос. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ