Портокалово-маслени кексчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 1/2 ч брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1 ч масло, меко
1 1/3 ч захар
2 ч.л. ванилия
2 яйца
1 ч захаросана портокалова кора, ситно нарязана
За глазурата:
3 ч пудра захар
3/4 ч портокалов коняк
6 с.л. ленти захаросана портокалова кора
Загрейте фурната до 180ºС. Намажете щедро с масло 36 формички за тарталети, от по 3 см. Смесете брашното, бакпулвера и солта. Разбийте на крем маслото и захарта. Смесете с ванилията и яйцето, след това добавете коняка, по 1 с.л. наведнъж, като разбивате след всяко добавяне. При разбъркване се добавя брашнената смес, по 1/2 чаша наведнъж, като смесвате след всяко добавяне. Добавете кората. Напълнете приготвените формички на 2/3 от ръба. Притиснете хубаво с пръсти, така че тестото да покрие стените на съда. Подредете в тавичка и печете 15-18 мин. до златисто. Оставете за 3 минути, след това извадете от формичките.
За глазурата: Смесете захарта с половината коняк. Добавете още коняк, така че да се получи правилната консистенция за намазване. Изсипете върху топлите тарталети и оставете да се стече по стените. Поръсете с ленти цитрусова кора. Охлажда се върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ