Понички с пълнеж
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
1/2 ч мазнина
1 ч вряща вода
1 ч кондензирано мляко
1/2 ч.л. лимонов екстракт
3 пакета мая
1/2 ч топла вода
2 яйца, разбити
1/2 ч.л. индийско орехче
1/2 ч захар
2 ч.л. сол
9 ч брашно
Олио за пържене
За глазурата:
1/2 ч масло
1/2 ч кафява захар
3 с.л. сметана
3/4 ч.л. кленов аромат
Пудра захар, колкото е необходимо
Смесете мазнината и врящата вода. Добавете млякото и лимоновия екстракт. Маята се разтваря в 1/2 чаша топла вода. Когато сместа с мазнината се охлади, добавете маята и се разбърква. Добавете останалите съставки, като добавяте достатъчно брашно, така че да се получи меко тесто, което да може да се меси. Омесете за 5 минути. Покрийте тестото и оставете да престои за около 10 минути. Разточете на слой с дебелина 0,5 см. Нарежете на правоъгълни ленти с широчина 2,5 см и дължина 15 см. Покрийте с кърпа и оставете да втаса за 1 час. Сгорещете олиото до 190С. Пуснете тестото в маслото и след това обърнете, като запържите и от двете страни, докато леко покафенее. Отцедете върху хартиени кърпи, след това глазирайте. За глазурата, кипнете маслото, кафявата захар и сметаната в малък тиган за три минути. Добавете ароматите, след това достатъчно пудра захар, така че да се получи гъстота, подходяща за лесно намазване. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ