Регистрация

Понички с пълнеж

Автор:
надежда
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
354
Оцени рецептата

За тестото:

1/2 ч мазнина

1 ч вряща вода

1 ч кондензирано мляко

1/2 ч.л. лимонов екстракт

3 пакета мая

1/2 ч топла вода

2 яйца, разбити

1/2 ч.л. индийско орехче

1/2 ч захар

2 ч.л. сол

9 ч брашно

Олио за пържене

За глазурата:

1/2 ч масло

1/2 ч кафява захар

3 с.л. сметана

3/4 ч.л. кленов аромат

Пудра захар, колкото е необходимо

 

Смесете мазнината и врящата вода. Добавете млякото и лимоновия екстракт. Маята се разтваря в 1/2 чаша топла вода. Когато сместа с мазнината се охлади, добавете маята и се разбърква. Добавете останалите съставки, като добавяте достатъчно брашно, така че да се получи меко тесто, което да може да се меси. Омесете за 5 минути. Покрийте тестото и оставете да престои за около 10 минути. Разточете на слой с дебелина 0,5 см. Нарежете на правоъгълни ленти с широчина 2,5 см и дължина 15 см. Покрийте с кърпа и оставете да втаса за 1 час. Сгорещете олиото до 190С. Пуснете тестото в маслото и след това обърнете, като запържите и от двете страни, докато леко покафенее. Отцедете върху хартиени кърпи, след това глазирайте. За глазурата, кипнете маслото, кафявата захар и сметаната в малък тиган за три минути. Добавете ароматите, след това достатъчно пудра захар, така че да се получи гъстота, подходяща за лесно намазване. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта