Плодово желе
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч кипяща вода
2 пакета по 85 г желатин с вкус на малини
1 ч студена вода
24 кубчета лед
2 ч нарязани банани
600 г готова плънка за боровинков пай
4 ч нарязан на кубчета от по 2-3 см готов пандишпанов блат
1/2 ч портокалов сок
1 пакет 145 г ванилов пудинг
2 1/2 ч мляко
1 ч сметана за разбиване
Боровинки и малини за украса
Стръкчета мента (по желание)
Смесете врящата вода и желатина в голяма купа, разбърква се докато желатинът се разтвори (около 2 минути). Добавете студената вода и кубчетата лед, като се разбърква, докато леко се сгъсти. Отстранете кубчетата лед, които не се разтопят. Добавете бананите и плънката за боровинков пай, оставете настрана. Поставете кубчетата пандишпан в голяма купа. Поръсете портокаловия сок отгоре и разбъркайте добре. Полейте с желатиновата смес и оставете покрито в хладилника за 30 мин. Пригответе пудинга според указанията на пакета, като използвате 2 1/2 чаши мляко. Смесете с разбитата сметана и покрийте желатиновата смес. Покрийте и оставете в хладилника. Гарнира се с боровинки, малини и мента, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ