Регистрация

Плодово брюле

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
507
Оцени рецептата

1 консерва филийки манго, отцедени

120 мл заквасена сметана

255 г прясно сирене

3 жълтъка

60 г пудра захар

3 капки ванилова есенция

2 ч.л. царевично нишесте

30 г тръстикова захар

 

Подредете резените манго на равномерен слой в плитка тава. Сложете сметаната и прясното сирене в тенджера и леко се нагрява, докато започнат да се появяват мехурчета. Поставете жълтъците, пудрата захар, ванилията и царевичното брашно в голяма купа. Разбърква се с дървена лъжица, докато получите гладка смес. Много внимателно налейте горещата сметана и прясното сирене в купата и се разбърква с дървена лъжица, за да се слее всичко заедно. Изсипете сместа обратно в тенджерата и я поставете на слаб огън. Оставете сместа да заври, като разбърквате редовно. Извадете от тенджерата и се оставя да престои за 10 мин. Разбъркайте добре, след това изсипете върху резените манго в тавата. Оставете да се охлади и сложете в хладилника за 30 мин. Поръсете с тръстикова захар на равномерен слой отгоре. Сложете под грила на фурната и оставете захарта да се разтопи. Охлажда се. Оставете в хладилника за 15 минути.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта