Регистрация

Плодови тарталети

Автор:
dobrinska
|
Дата:
13 Apr
|
Видяна:
434
Оцени рецептата

маслено тесто – разточено до дебелина около 0,3 см

12 с.л. гранулирана захар

2 с.л. кристална захар за поръсване

кайсиев конфитюр; затоплен

Пресни плодове като ябълки, круши и т.н.

Масло

Сокът от 1/2 лимон

 

Загрейте фурната до 220ºС. Разточете тестото и нарежете на кръгове около 10 см с формички за бисквити или с чаша. Съберете на топка тестото, което остава от изрезките и повторете процедурата. Поръсете с около 2 супени лъжици захар, поставете върху восъчна хартия и съхранявайте в хладилник или по-добре замразете.

Подгответе плодовете, като ги нарежете на тънки филийки и ги потопите в лимонов сок. Затоплете сладкото с 1 – 2 с.л. вода, ако е необходимо. Завийте краищата на всеки кръг тесто и завъртете краищата, като на пица. Нанесете малко кайсиев конфитюр върху тестото. Сложете няколко резена плодове, намажете с още конфитюр, поръсва се с една супена лъжица захар и се слага малка бучка масло. Пече се в продължение на 15 минути. Ръбовете трябва да бъдат златисто кафяви.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта