Плодове в джинджифилов сироп
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
12 зрели круши
3 1/2 ч захар
3 малка пръчица канела
10 цели зърна карамфил
Сокът на 2 лимона
12 портокала
1 зимен пъпеш
1 чепка червено грозде, само зърната
1 лимон - нарязан
1 с.л. къри на прах
1/2 ч захаросан джинджифил, нарязан на тънки ленти
Обелете крушите, но оставете стъблата цели. Поставете ги в голяма неметална тенджера с достатъчно вода, за да ги покрие. Добавете захарта, подправките и лимоновия сок. Покрийте крушите с един кръг восъчна хартия, изрязан така, че да се побере във вътрешността на съда. Оставете да заври, намалете огъня до слаб и оставете да къкри, докато крушите могат лесно да бъдат прободени с нож. Обелете хубаво портокалите. Извадете крушите в купа за сервиране и добавете достатъчно сироп, така че да ги покрие. Сложете портокалите в бульона и оставете да къкри за 15 минути или докато омекнат. Обелете и почистете пъпеша от семената. Нарежете на дълги ленти с широчина 2,5 см. Добавете пъпеша при портокалите и оставете да къкри за 5 минути. Извадете в купата за сервиране. Добавете гроздето и лимоновите резенчета в бульона и оставете да къкри за около 3 минути. Извадете в купата. Добавете кърито на прах в течността и разбийте, за да се разтвори. Варете сиропа, докато се редуцира наполовина. Прецедете чрез двоен навлажнен тензух. Отцедете всички сокове, които са се събрали в купата за сервиране и изсипете сиропа върху плодовете. Сервирайте плодовете с малко джинджифил, поръсен върху всяка порция.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ