Регистрация

Плодове в джинджифилов сироп

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
770
Оцени рецептата

12 зрели круши

3 1/2 ч захар

3 малка пръчица канела

10 цели зърна карамфил

Сокът на 2 лимона

12 портокала

1 зимен пъпеш

1 чепка червено грозде, само зърната

1 лимон - нарязан

1 с.л. къри на прах

1/2 ч захаросан джинджифил, нарязан на тънки ленти

 

Обелете крушите, но оставете стъблата цели. Поставете ги в голяма неметална тенджера с достатъчно вода, за да ги покрие. Добавете захарта, подправките и лимоновия сок. Покрийте крушите с един кръг восъчна хартия, изрязан така, че да се побере във вътрешността на съда. Оставете да заври, намалете огъня до слаб и оставете да къкри, докато крушите могат лесно да бъдат прободени с нож. Обелете хубаво портокалите. Извадете крушите в купа за сервиране и добавете достатъчно сироп, така че да ги покрие. Сложете портокалите в бульона и оставете да къкри за 15 минути или докато омекнат. Обелете и почистете пъпеша от семената. Нарежете на дълги ленти с широчина 2,5 см. Добавете пъпеша при портокалите и оставете да къкри за 5 минути. Извадете в купата за сервиране. Добавете гроздето и лимоновите резенчета в бульона и оставете да къкри за около 3 минути. Извадете в купата. Добавете кърито на прах в течността и разбийте, за да се разтвори. Варете сиропа, докато се редуцира наполовина. Прецедете чрез двоен навлажнен тензух. Отцедете всички сокове, които са се събрали в купата за сервиране и изсипете сиропа върху плодовете. Сервирайте плодовете с малко джинджифил, поръсен върху всяка порция.

 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта