Плодова терина
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За терината:
4 пакета неовкусен желатин
4 ч гроздов сок
3 ч нарязани ягоди
2 кивита, обелени и нарязани на филийки
1 манго; обелено, нарязано на тънки парчета
1 папая; обелена, нарязана на тънки парчета
За дресинга:
1/4 ч мед
1/2 ч майонеза
1/2 ч сметана за разбиване, бита
2 с.л. плодово пюре (от малини)
Стръкчета мента
Допълнително пресни плодове
За терината, омекотете желатина в 2 чаши гроздов сок. Гответе на слаб огън, докато се разтвори. При разбъркване се добавят оставащите 2 чаши сок от грозде. Охлажда се, докато леко се сгъсти. Сложете съд за печене на хляб в по-голяма тава, пълна с ледени кубчета. Изсипете малко количество от желатиновата смес на дъното на съда, така че да се образува тънък слой. Подредете половината филийки ягоди и цялото киви. Оставете да се втвърди. След това подредете мангото. Полейте още желатин, така че да покрие плодовете. Оставете да се втвърди. Покрийте със слой от останалите нарязани ягоди. Полейте още желатин, така че да покрие плодовете. Оставете да се втвърди. Покрийте с папая. Изсипете останалия желатин отгоре. Охладете, докато се стегне. За да се направи дресинг, смесете меда, майонезата и сметаната. Добавете плодовото пюре. Обърнете терината в чиния за сервиране и нарежете на тънки филийки. Поднесете всеки резен с лъжица дресинг. Гарнирайте с ментови стръкчета и още пресни плодове, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ