Пица на барбекю
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
1 ч.л. сол
1 1/2 ч топла вода, разделени
2 ч.л. кафява захар
2 пакета мая за бързо втасване
риган
3 1/2 ч брашно
1/4 ч царевично брашно
4 с.л. растително масло, разделени
1/4 ч пълнозърнесто пшенично брашно
За соса:
Сол на вкус
4 големи скилидки чесън, счукан
1/2 ч сметана за разбиване
3 с.л. фино нарязан пресен босилек
3 с.л. фино нарязан пресен риган
8 зрели домата - белени, без семената и нарязани
3 с.л. несолено масло
За заливка:
Зехтин
1/2 ч синьо сирене, натрошено
За тестото: Измерете 1/2 ч топла вода в купа. Добавете захарта и маята и се разбърква, за да се разтвори. Оставете да престои най-малко 5 минути, докато се образува пяна. Междувременно, пресейте заедно в голяма купа брашното, пшеничното брашно, царевичното брашно и солта. Направете кладенче в средата и добавете 3 ч.л. зехтин и 1 ч топла вода. Добавете сместа с маята. Смесете всички съставки с ръцете си, така че да се съберат заедно и поставете върху набрашнена дъска. Омесете за около 10 минути и се прибавя още брашно, ако тестото е лепкаво, до образуването на гладка, еластична маса. Намажете голяма купа със зехтин. Сложете тестото и обърнете, за да се покрие с мазнина. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си. Разтопете маслото в тиган. Добавете чесъна и задушете за 1 минута. Добавете доматите и гответе 2 минути, като се разбърква непрекъснато. Добавете сметаната, босилека и ригана и оставете да заври, отстранете от огъне. Разделете тестото на шест равни части и върху набрашнена повърхност, разточете до желаната форма, с около 1 см дебелина. Намажете със зехтин и от двете страни и сложете директно върху барбекюто, докато се появят мехурчета по горната част - около 2 мин. Свалете от огъня и обърнете с изпечената част нагоре. Намажете със зехтин, сос, сирене и желания топинг. Поръсете малко зехтин върху всяка пица. Върнете на барбекюто за около 2-4 мин., като завъртате, за да се изпече равномерно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ