Пилешко със сайдер
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
35 г бекон, нарязан на кубчета от по 1 см
1 с.л. фъстъчено олио
1 пиле (1,3 - 1,5 кг); нарязано на 8 порции, без кожата и мазнината
Сол и черен пипер на вкус
4 големи глави лук, нарязан на тънки филийки
1 скилидка чесън, ситно нарязан
2 3/4 ч ябълково или пенливо сухо ябълково вино
1/3 ч калвадос или бренди
8 сушени сливи, без костилка
1 букет гарни
За букета гарни:
6 стръка магданоз
4 стръка прясна мащерка или
1/2 ч.л. сушена мащерка
2 дафинови листа
Вържете букета гарни с кухненски канап или в тензух. Загрейте фурната до 160ºС. В дълбок тиган с капак, запържете до кафяво бекона на средно-висока температура, около 3 минути и се прехвърля на салфетки да се отцеди. Излейте всички мазнини от съда. Добавете 1/2 с.л. фъстъчено олио в тигана и запържете пилешкото на силен огън, около 3 минути от всяка страна. Прехвърлете пилето в чиния, подправете със сол и черен пипер и оставете настрана. Добавете останалата 1/2 с.л. олио в тигана, намалете огъня до слаб и добавете лука. Запържете леко, като разбърквате, докато лукът омекне много добре и стане златист, за около 25 минути. Добавете чесъна и гответе 1 минута. Налейте виното и калвадоса и оставете да заври. Добавете сините сливи, букета гарни и заделения бекон и пилешкото. Покрийте и печете докато пилето е омекне и вече не розово вътре, за 45 минути до 1 час. Извадете букета гарни. Опитайте и регулирайте подправките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ