Пилешко с орехов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пиле, около 2 кг
За овкусяване на бульона:
2 глави лук; небелен, нарязан на филийки
1 букет гарни
Сокът на 1/2 лимон
Няколко зърна черен пипер
Семена кориандър
За ореховия сос:
170 г орехи
40 г хляб, без кората
1 1/2 ч.л. семена кориандър, добре препечени
1 връзка пресен кориандър
2 с.л. орехово олио
1 ч.л. червен пипер
Поставете птицата в тенджера, добавете съставките за овкусяване на бульона и достатъчно гореща (не вряща) вода, така че да покрие бутчетата. Гответе 1 -1/4 - 1 -1/2 часа или докато омекне. Оставете пилето да се охлади в съда, след това отстранете кожата и костите. Увийте месото, за да не изсъхва. Върнете кожата и костите в бульона и варете още 2 часа. Прецедете бульона. Редуцирайте го до сгъстяване и охладете. Попарете или леко препечете ядките и обелете кожиците. След това ги смелете заедно със семената кориандър много фино. Докато мелите на партиди, добавяйте и хляба, за да не залепва. Прехвърлете ароматния прах в купа и постепенно смесете с колкото можете от бульона, така че да се получи кремообразна смес. Нарежете месото на малки ивици. Подредете ги в чиния за сервиране и полейте с част от соса; гарнирайте с нарязан пресен кориандър между слоевете. Полейте останалия сос отгоре, така че да покрие изцяло месото. Точно преди сервиране, смесете ореховото олио с червения пипер. Поръсете ястието с тази смес и гарнирайте с малък букет от пресен кориандър в средата. Сервирайте с ориз и зелена салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ