Регистрация

Пилешко с орехов сос

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
526
Оцени рецептата

1 пиле, около 2 кг

За овкусяване на бульона:

2 глави лук; небелен, нарязан на филийки

1 букет гарни

Сокът на 1/2 лимон

Няколко зърна черен пипер

Семена кориандър

За ореховия сос:

170 г орехи

40 г хляб, без кората

1 1/2 ч.л. семена кориандър, добре препечени

1 връзка пресен кориандър

2 с.л. орехово олио

1 ч.л. червен пипер

 

Поставете птицата в тенджера, добавете съставките за овкусяване на бульона и достатъчно гореща (не вряща) вода, така че да покрие бутчетата. Гответе 1 -1/4 - 1 -1/2 часа или докато омекне. Оставете пилето да се охлади в съда, след това отстранете кожата и костите. Увийте месото, за да не изсъхва. Върнете кожата и костите в бульона и варете още 2 часа. Прецедете бульона. Редуцирайте го до сгъстяване и охладете. Попарете или леко препечете ядките и обелете кожиците. След това ги смелете заедно със семената кориандър много фино. Докато мелите на партиди, добавяйте и хляба, за да не залепва. Прехвърлете ароматния прах в купа и постепенно смесете с колкото можете от бульона, така че да се получи кремообразна смес. Нарежете месото на малки ивици. Подредете ги в чиния за сервиране и полейте с част от соса; гарнирайте с нарязан пресен кориандър между слоевете. Полейте останалия сос отгоре, така че да покрие изцяло месото. Точно преди сервиране, смесете ореховото олио с червения пипер. Поръсете ястието с тази смес и гарнирайте с малък букет от пресен кориандър в средата. Сервирайте с ориз и зелена салата.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта